Ετικέτες

, ,

«Είναι η Ζήτα Νίτα κλίκα πίσω στην κορυφή, άστο να γνωστοποιηθεί, άστο να γνωστοποιηθεί!»

17 χρόνια. 17 ολόκληρα χρόνια περίμεναν οι ΖΝ fans για να ακούσουν νέα κυκλοφορία απ’ το αγαπημένο τους συγκρότημα. Μέχρι που τον Δεκέμβρη του 2014, και ενώ η Ελληνική Hip-Hop σκηνή ήταν μέσα στον πυρετό του Rap Challenge (που έφερε στην Ελλάδα ένας ΖΝ MC, ο Χαρμάνης), ο Τάκι Τσαν έστειλε βίντεο έκκλιση προς τα υπόλοιπα μέλη του σχήματος με σκοπό την επανένωση και την κυκλοφορία του Δεύτερου Τόμου. Ένα-ένα τα μέλη του συγκροτήματος απάντησαν «ναι» με τα δικά τους βίντεο.

«Είναι η ομάδα που τραγούδησε το «Χάλια», το «Π.Ρ.Ε.Ζ.Α.»
είμαστε πίσω για τους φανς «Ας το να Γνωστοποιηθεί»!»

Fast forward λοιπόν, στον περασμένο Φλεβάρη, όπου οι Ζωντανοί Νεκροί έκαναν την πρώτη τους συναυλία και οι πέντε μαζί μετά από έξι ολόκληρα χρόνια, στον Βοτανικό. Η συναυλία (καθώς και οι επόμενες δυο, σε Θεσσαλονίκη και Χανιά) έγινε Sold Out με χιλιάδες κόσμου να μαζεύονται για να ακούσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια απ’ την Πεντάδα «που φέρνει ζαλάδα σε κάθε της βήμα».

Έτσι λοιπόν, για να προετοιμάσουν το κοινό για τον Δεύτερο Τόμο, οι Ζωντανοί Νεκροί σε συνεργασία με τον Ηχοκράτορα ALX και τον Skive στα beats δώσανε μαζί με το άνοιγμα της νέας τους επίσημης ιστοσελίδας ένα EP, αποτελούμενο από 6 κομμάτια (και 4 instrumentals) με την ονομασία «Πάσα Ντουμάνια/Παραισθήσεις».

Ο ΔΙΣΚΟΣ:
«Αν είσαι μια φορά Ζήτα Νι θα είσαι για πάντα…»

Ο δίσκος ξεκινάει δυναμικά, με το «Εμείς κι Εσείς», ένα posse cut battle κομμάτι που θυμίζει έντονα το «Ας το να Γνωστοποιηθεί» στο οποίο και οι 5 ZN MCs κάνουν επίδειξη των skills τους ενώ θέτουν ξεκάθαρα το ύφος και του υπόλοιπου EP καθώς πλέον είναι σαφές πως οι ΖΝ έχουν γυρίσει πιο καυλωμένοι από ποτέ!

Δεύτερο κομμάτι, το ομώνυμο «Πάσα Ντουμάνια», κομμάτι που βαδίζει σε πιο new school μονοπάτια στο οποίο ξεχωρίζει ο Υποχθόνιος με το χαλαρό και δυναμικό του flow καθώς και ο Τάκης, που ίσως έχει την πιο αστεία (και πιο γαμάτη) ατάκα όλου του EP (Στα πόδια μου μονίμως Ιορδάνης!).

Συνέχεια στο δίσκο δίνει το «Η Χώρα μας», ένα κομμάτι το οποίο είναι ίσως το πιο αδύναμο του EP (χωρίς όμως να είναι κακό κομμάτι), το οποίο λέει τα αυτονόητα. Η Ελλάδα ανοίκει στους Ζήτα Νι. Και θα ανοίκει, όσα χρόνια και αν περάσουν!

Ακολουθεί το «Παραισθήσεις», ένα κομμάτι εξιστόριση της πορείας των Ζήτα Νι μέσα απ’ τα μάτια των ίδιων των μελών. Το πιο δυνατό κουπλέ του κομματιού ανοίκει στον Τάκη, κουπλέ που θυμίζει έντονα τον «παλιό κακό Τυμβωρύχο» με το κλασσικό αλήτικο και street στυλ που τον έχει καθιερώσει.

Πέμπτο κομμάτι του δίσκου (καθώς και προσωπικό αγαπημένο), το «Αεροπλανάκι», ένα soon-to-be-κλασσικό stoner με έναν καταπληκτικό Τάκη να χώνει στο ύφος των παλιών Τιγρέ, τον Χαρμάνη να δίνει μερικούς απ’ τους καλύτερους του ελληνικούς στίχους εδώ και καιρό, και τον Μήδε να είναι ο κλασσικός παλιός «χειρότερος καριόλης της Γης όλης».

Το EP κλείνει με το «Θα ‘σαι Πάντα Ζήτα Νι». Στο κομμάτι αυτό, ο Ύπο απαντάει στους επικριτές του (αλλά και των άλλων Ζωντανών Νεκρών), ανακοινώνοντας με λίγα λόγια πως αν δεν τον σέβεσαι, θα τον φοβάσαι («Δε θέλω respect από ‘σας, όχι δε θέλω ρε μπούλη, έξω απ’ το An έξω απ’ τα clubs φέραμε πρώτοι το bullying!»).

«Ψεκάστε THC και LSD, πρέπει να μαστουρώσει όλη η Γη!»

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
5/5

Το EP είναι ακριβώς αυτό που έπρεπε να είναι. Είναι η συνέχεια των όσων λέγανε και κάνανε το 1997 μέσα απ’ το πρίσμα του 2015. Παραγωγικά ο δίσκος είναι καταπληκτικός καθώς είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του καλύτερου έλληνα producer-beatmaker ever, DJ ALX και ενός απ’ τους καλύτερους beatmakers του new school ήχου, του Skive.

Πραγματικά αν αυτό είναι το promo, είμαι ανυπόμονος για να ακούσω το real shit! Ο Δεύτερος Τόμος είναι πιο κοντά από ποτέ. Εσύ θα τον χάσεις?

Ακολουθεί μεγάλη συναυλία-παρουσίαση του EP στην Τεχνόπολη στην Αθήνα στις 27 του Ιούνη.

Ακούστε το EP απ’ το επίσημο Ζήτα Νι site εδώ.

Επίσημα links:
Επίσημη σελίδα
Σελίδα στο Facebook
Κανάλι στο YouTube

Η αφίσα του επερχόμενου live:
11257211_10153268378791413_5783043558697225290_n

Advertisements