Ετικέτες

,

TPGHHE

 • Το τραγούδι «Τα Ρολόγια» του Γρηγόρη Μπιθικώτση έχει χαρίσει samples σε 2 ελληνικά classics. Στο «Απλά Μουσική» των Terror X Crew και στο «Η Νύχτα των Ζωντανων Νεκρών» των (ΜΑΝΤΕΨΕ) Ζωντανών Νεκρών.
 • Ο πρώτος ελληνικός hip-hop δίσκος που κυκλοφόρησε δισκογραφικά ήταν η «Αναζήτηση» των Goin’ Through το 1995.
 • Το πρώτο ραπ συγκρότημα που υπέγραψε με πολυεθνική ήταν οι Active Member με την WEA.
 • Οι 2 μοναδικοί live δίσκοι που έχουν κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά είναι το «Το Hip-Hop Ζωντανά» από την ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, και το «Live+Remix» των Active Member.
 • Η Imiz Biz Entertainment στην αρχή της δισκογραφικής πορείας των Ημισκουμπρίων λεγόταν ΗΜΙ REC.
 • Υπάρχουν περίπου 70 ελληνικά video clips με πάνω από 1,000,000 προβολές στο YouTube.
 • O Τάκι Τσαν είναι γνωστός με πολλά ονόματα στο ευρύ κοινό, μεταξύ αυτών και: Τυμβωρύχος, Θαύμα Παιδί, Μισό Εκατομμύριο, Λυτρωτής και Λέγειν. Αλλά το πρώτο που χρησιμοποίησε ως μέλος των GLD ήταν Waze!hqdefault
 • Ο DJ Sparky-T και ο DJ the Boy είναι απ’ τους λίγους έλληνες hip-hop DJs που δεν φτιάχνουν beats.
 • Η ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑ έχει τα πρωτία στις ακυρωμένες κυκλοφορίες. Μερικές από αυτές είναι:
  1. Η Ηχοκρατορία Παρουσιάζει Μέρος Β
  2. Υποχθόνιος & Καταχθόνιος – Κατα.Ρ.Ύπο
  3. Χαρμάνης/Τάκι Τσαν – Το Σχολείο Νο. 2
  4. Χαρμάνης – Σισιχάχα
  5. DJ ALX – Terror X Crew: Η Γεύση του Τέλους
  6. Tiny Jackal x DJ ALX – Παυσίπονα και Ντρόγκια
  7. Dask – Βασισμένο σε Αληθινές Ιστορίες
 • Είναι γνωστό πως ο RG έπαιζε το ρόλο του Αργύρη στο «10 Λεπτά Κύρηγμα», όμως δεν είναι ο μόνος έλληνας ράππερ που έχει σχέση με την ηθοπιοία. Ο Dash από το συγκρότημα Παρεμβολές έγινε γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό μέσω της σειράς του Mega «Με Λένε Βαγγέλη» όπου έπαιζε το ρόλο του Αφάνα ενώ και ο Phyrosun ήταν ηθοποιός στην παιδική του ηλικία παίζοντας μεταξύ άλλων και στο «Θέατρο της Δευτέρας» της κρατικής τηλεόρασης.

  Phyro

  ΦΩΤΙΑΣ Ο ΠΟΥΤΑΝΟΣ

 • Το Αδέσποτο, ο Κανόνας και ο Supreme δεν είναι συγγενείς και ούτε το Ξαρχάς είναι το πραγματικό τους επίθετο (σύμφωνα με τον Supreme τουλάχιστον!).
 • Η Def Jam έχει συνεργαστεί με 2 ελληνικά labels. Το Family the Label του NiVo και την Imiz Biz Entertainment των Ημισκουμπρίων. Μάλιστα τα Ημίζ ήταν και το πρώτο Ευρωπαϊκό ραπ συγκρότημα που συνεργάστηκε με την αμερικάνικη δισκογραφική.
 • Ο Τάκι Τσαν έχει κάνει κομμάτια με ίσως περισσότερους άλλους rap καλλιτέχνες. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται: Ζωντανοί Νεκροί, Άλφα Γάμα, ΣΚΙΕΣ, FF.C, Παρεμβολές, Ημισκούμπρια, Μάντης, Sifu VERSUS, RNS, Κάκο & Ε.Π., Zara Lee, Λεκτικός, White Dragon, Tiny Jackal, Evnus, Billy Sio, Πευκάκια, ESCKey, Dask, BZ Jam, La KLiKARiA, Goin’ Through κ.α.
 • Η πρώτη κόντρα της Ελληνικής σκηνής που μεταφράστηκε σε Diss ήταν αυτή μεταξύ Active Member & Ημισκουμπρίων και περιλάμβανε κομμάτια όπως το «Η Γάτα της Σκεπής» & «Χωριό που Φαίνεται» (κομμάτι του Dr. Dreez).
 • O «Πρώτος Τόμος» των Ζωντανών Νεκρών έχει κυκλοφορήσει σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Η πρώτη περιλάμβανε τα κομμάτια «Π.Ρ.Ε.Ζ.Α.» και «Αν Όλα τα Παιδιά» τα οποία λογοκρήθηκαν απ’ την δεύτερη έκδοση ενώ η τρίτη βγήκε μόνο σε βινύλιο (100 αντιτύπων) το 2006 και περιλάμβανε τα κομμάτια της πρώτης έκδοσης συν τα κομμάτια του EP «ΖΝ Εντολές/Στη Χώρα των Καλύτερων MCs».
  R-3343466-1432229022-7042.jpeg
 • Υπάρχουν δυο Σίφουνες και δύο Σφάλματα στην Ελληνική σκηνή! Ο ένας Σίφουνας ήταν μέλος των Intifada και πλέον συνεχίζει μαζί με τον Obnoksious Kas σαν 187 και σαν σόλο, ενώ ο άλλος είναι γνωστός και ως Κ.Γ.Θ. (Κακού Γέννημα Θρέμμα) και είναι μέλος των Κ.Λ.Ιός. Όσο για το Σφάλμα, ο ένας είναι μέλος της Imiz Biz Entertainment και της La KLiKARiA και ο άλλος είναι γνωστός και ως MC Ανεμιστήρας, πρώην μέλος της Ρώμης μαζι με το Μίασμα (Ιανός) και νυν της κολλεκτίβας Θέατρο Δρόμου.
 • Σε δημοτικές εκλογές έχουν κατέβει μεταξύ άλλων οι Τάκι Τσαν, Υποχθόνιος και Ζόλταν!
 • Το 2005 κυκλοφόρησε το κομμάτι απάντηση του Τάκι Τσαν στους ΒΠεις με τίτλο «Και Εμείς Αλήθεια Λέμε». Στο κομμάτι αυτό συμμετέχει ένας ακόμα ΖΝ MC, ο Χαρμάνης και το beat έχει κάνει ο 2J, Κύπριος MC & Beatmaker ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2011, όταν και έβγαλε απ’ την I AM HIPHOP τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος του, Fort Bravo (με τον iCy). Αργότερα αποχώρησε απ’ το σχήμα και ξεκίνησε να ασχολείτε επαγγελματικά με βίντεο στο YouTube.
  maxresdefault
 • Τα Ημισκούμπρια έχουν αναφέρει τη φράση «Και μπάσκετ με τον Γκάλη» σε 12 διαφορετικά τραγούδια! Τα τραγούδια είναι:
  1. Διάβολος Ξαναχτυπά (δίσκος «Τη Λόλα απ’ τη Φωτιά Ποιος θα τη Βγάλει», 2001)
  2. Τα Χριστούγεννά Σημαίνουν
  3. Αστόρια (δίσκος «Η Απλή Μέθοδος των Τριών», 2006)
  4. Αντικαπνιστικό
  5. Το Σταχτοραπερόνι (δίσκος «2030», 1999)
  6. Το Δώρο του Καίσαρα (δίσκος «2030», 1999)
  7. Ο Μοναχός (δίσκος «30 Χρόνια Επιτυχίες», 1996)
  8. Κορίτσια στο Ημίφως (Ft. B Sykes) (δίσκος «Η Απλή Μέθοδος των Τριών», 2006)
  9. Πάμε Όλοι Μαζί (Single, 2001)
  10. Ο Κύρης του Σπιτιού (δίσκος «Ο Δίσκος που Διαφημίζετε», 1997)
  11. Γυναίκες – Γυναίκες (δίσκος «Γυναικολογίες», 2004)
  12. Το Υπόθετο (δίσκος «Γυναικολογίες», 2004)Ενώ έχει ακουστεί και στις ακόλουθες παραλαγές:
   1. Και γκάσκετ με τον Μπάλη (τραγούδι «Το Κορίτσι του Μπαρ», δίσκος «Γυναικολογίες», 2004)
   2. Και μπάμιες στο τσουκάλι (τραγούδι «Δημιουργία», δίσκος «Γυναικολογίες», 2004)
   3. Και μπασκετ με το πηδηχτό βουβάλι (single «Μια Ιθαγενή», 2011)