Ετικέτες

,

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος ασχοληθήκαμε με τις ακυρωμένες/αγνοούμενες κυκλοφορίες της ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ. Και μπορεί το συγκεκριμένο team να κατέχει τα πρωτία όμως δεν είναι οι μόνοι που ανακοινώσαν δουλειές που μείναν στο συρτάρι (ή στα λόγια).

Δυο απ’ τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Θεσσαλονίκης είναι η κλίκα των Βορείων Αστεριών και ο 12ος Πίθηκος. Απ’ τη μια ο 12ος πίσω στο όχι και τόσο μακρινό 2009 είχε ανακοινώσει 2 projects. Το ένα ήταν το 100% Style που κυκλοφόρησε το 2011 και το άλλο ήταν το Γιατί Έτσι Γουστάρω (για το οποίο είχε κυκλοφορήσει και mixtrack) το οποίο στην αρχή πήρε αναβολή για να κυκλοφορήσει το 100% Style και μετά απλά εξαφανίστηκε εντελώς απ’ τα πλάνα του Σαλωνικιού ράππερ! Από τότε ο 12ος έβγαλε άλλα 2 LPs και απ’ το Γιατί Έτσι Γουστάρω ούτε φωνή ούτε ακρόαση.


Όσο για τα Βορ.Ας. απ’ τη δημιουργία τους σχεδόν 15 χρόνια πριν και μέχρι σήμερα είναι συνήθως συνεπείς στις ανακοινώσεις τους καθώς μόνο 1 album μελών τους δεν κυκλφόρησε. Αναφέρομαι στο Τύμπανα Πολέμου, το πολυαναμενόμενο 3ο LP απ’ τους Άλυτους Γρίφους που σύμφωνα με τον Μικρό Κλέφτη είχε ξεκινήσει μυστικά και ενώ οι ηχογραφήσεις ήταν στις αρχές τους το project τελείωσε άδοξα με την αποχώριση του 3D από το σχήμα.

Για να μείνουμε στη Θεσσαλονίκη και τον 3D λοιπόν, μετά τη μεγάλη επιστροφή του Τρισδιάστατου στην ελληνική σκηνή και πριν τη συμμετοχή του στην Capital Music, o MC ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα mixtape με τίτλο Let the Battle Begin. Βεβαίως μια που το ανακοίνωσε και μία που το ξέχασε παρ’ ότι υποτίθεται πως το tape ήταν έτοιμο να μπει για mastering…

Ένα απ’ τα πιο γνωστά experimental hip-hop albums της περασμένης δεκαετίας ήταν η Χαρμολύπη. Η Χαρμολύπη ήταν μια ιδέα του Σκηνοθέτη απ’ τους FF.C και λίγο πολύ ήταν το πάντρεμα της ραπ με το έντεχνο. 6 χρόνια μετά την κυκλοφορία του CD, όσοι αγόρασαν το άλμπουμ Σε Αντίξοη Τροχιά εντόπισαν στο booklet την ανακοίνωση της κυκλοφορίας 3 δίσκων. Ένας απ’ αυτούς ήταν και το Χαρμολύπη 2: Σε Ρεμπέτικη Τροχιά, ένας δίσκος που αυτή τη φορά θα πάντρευε το ραπ με το ρεμπέτικό. Το project δεν μπήκε ποτέ οριστικά στην άκρη, καθώς πριν 6 χρόνια ο Σκηνοθέτης επιβεβαίωσε πως ο δίσκος θα βγει σε συνεργασία με τους Έξοδος Κινδύνου. Βέβαια όπως είπαμε από τότε πάνε 6 χρόνια ήδη…

Όσο για τα δυο άλλα albums που ανακοινώθηκαν στα προσεχώς εκείνου του booklet? Το ένα είναι το Έπεται Συνέχεια, σόλο του Σκηνοθέτη που κυκλοφόρησε αργότερα την ίδια χρονιά (2007) απ’ τη Minos-EMI και τη Big Fiasco ενώ το άλλο θα ήταν ο δεύτερος δίσκος απ’ τους Ανάφλεξη με τίτλο Ακροβασία στο Μεταίχμιο, Μέρος ΙΙ το οποίο… Ξέρεις τώρα, το Ανάφλεξη είναι πάνω απ’ όλα.

 

 

 

Advertisements