Ετικέτες

Παλιότερα απ’ αυτό το blog είχα κάνει 2 αφιερώματα στις δουλειές διαφόρων MCs και συγκροτημάτων που παρ’ ότι ανακοινώθηκαν δε κυκλοφόρησαν ποτέ. Όμως τουλάχιστον οι παραπάνω καλλιτέχνες είχαν άλλες, πιο τυχερές κυκλοφορίες που έφτασαν στα αυτιά του κοινού τους. Σε αντίθεση με αυτούς στην Ελλάδα υπήρξαν μια πλειάδα συγκροτημάτων που έβγαλαν 2-3 κομμάτια και για διάφορους λόγους δεν έβγαλαν ποτέ κάτι πέρα από 4-5 χύμα κομμάτια. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά?

Ε.Σ.Κ. (Ένωση Σκοτεινής Κυριαρχίας)

Μέλη: Εισβολέας, Γέλως, Φορτσάτος, Hatemost, Dask, Dane και καμία ντουζίνα ακόμα άτομα.
Ίσως το πιο γνωστό-άγνωστο (pun intended) συγκρότημα της λίστας. Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας ο Είσβο μαζί με λοιπούς φίλους του (κυρίως Γαλατσιώτες) ξεκίνησαν να ηχογραφούν μαζί διάφορα κομμάτια σαν Ε.Σ.Κ.
Το σχήμα βέβαια ποτέ δεν φτιάχτηκε για να κυκλοφορήσει κάτι επίσημα αλλά και πάλι κατάφερε να αφήσει το σημάδι του στην Ελληνική ραπ σκηνή, καθώς μέσα από εκεί ξεπήδησαν οι ΒΠεις με την αρχική τους μορφή.

Σφυριά του 90

tmtp_sfuria_90_poster.jpgΜέλη: Detro, Άγνωστος Χειμώνας
Τα Σφυριά του 90 θα μπορούσαν να είναι ένα απ’ τα πιο badass σχήματα εκεί έξω. Αντ’ αυτού σπάσανε μετά από το tour τους σε όλη την Ελλάδα που ξεκίνησε τέλη του 2011 και τελείωσε την άνοιξη του 2012 μετά από μόνο ένα επίσημο κομμάτι, την Παλίρροια.

Βίοι Παράλληλοι

Μέλη: Μέγας, Ιωσήφ (ΝΤΠ.)
Ίσως να είμαι άδικος με το συγκρότημα καθώς η αλήθεια είναι πως δεν πάει πολύ πάνω από χρόνος απ’οταν δημιουργήθηκαν. Αλλά όπως και να το κάνουμε πέρα από κάποια lives και ένα (υπέροχο) κομμάτι/video clip ούτε φωνή ούτε ακρόαση!

Εδώ το μόνο τους κομμάτι, με τίτλο Τόνια:

King Style

kingstyle_black

Μέλη: Διάφορα, αλλά κυριώς Μήδε και όποιος τον περιτριγύριζε.
Η πρώτη ενσάρκωση του σχήματος έσκασε μύτη πρώτη φορά εκεί, γύρω στο 2004, όταν ο Μήδε, επίσημα πλέον εκτός ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ αποφάσισε να κάνει κάτι δικό του. Έτσι λοιπόν κυκλοφόρησε το Στίχοι σαν Φωτιά στο οποίο τα feats ήταν κυρίως απ’ τους πρώτους King Style Soldiers What, ενώ μέσα στο booklet υπήρχε φωτογραφία με τα 4 αρχικά μέλη. Αυτά ήταν ο Τόλμα, ο Ταραξίας και ο TNS.
mideinterview5.jpg Η δέυτερη ενσάρκωση των King Style εμφανίστηκε το 2007-08 όταν ο Μήδε κυκλοφόρησε το 50/50 και κήρυξε τον πόλεμο στο Family. Αυτή η ενσάρκωση ήταν πολυπληθέστερη (Μήδε, Τόλμα, Shadow Knight, Άγγελος του Δρόμου, NEON, Serious Smile, High Fever, DJ the Boy, Cisco Kid καθώς και Ταφ Λάθος για κάποια lives) και ο Μήδε σε συνέντευξή του το 2009 είχε αφήσει να εννοηθέι πως θα βγει δίσκος απ’ όλους τους. Όλα αυτά φυσικά φύγαν απ’ το παράθυρο όταν ο Μήδε μπήκε στην Panik.

2ΚΓ

Μέλη: Δ.Π.Θ., Sadomas, Mast
Το 2ΚΓ έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2009 στο κομμάτι του Λόγου Απειλή «Χαμηλά Κράτα το» απ’ τον διπλό του δίσκο Άλλα Λόγια να Μισιόμαστε με τη συμμετοχή του Sadoma και του Δ.Π.Θ. Αργότερα κυκλοφόρησαν άλλα 9 κομμάτια με τον Mast να ανακοινώνεται ως επίσημο μέλς του σχήματος με την κυκλοφορία του κομματιού «Δουλεύω για μας».
Και μπορεί από τότε ο Sadomas και το Λούκι να έχουν συνεργαστεί αρκετές φορές όμως το 2ΚΓ μπήκε για τα καλά στα συρτάρια τους.

Blak Tarr

diaxeiros-kanon-supreme-front.jpg

Μέλη: Κανόνας, Supreme, DJ Xquze
Μετά την διάλυση του πρώτου RNS σχήματος το 2012, ο Supreme ανακοίνωσε λιτά στο Facebok του «RNS τέλος, τώρα μόνο Blak Tarr» (ή όπως είπε ο ίδιος αυτολεξεί «RNS finito! neo drug.. BLAK TARR!») το οποίο θα ήταν και πνευματική συνέχεια της RNS φάσης. Το Blak Tarr βρήκε άδοξο τέλος μετά από την αποχώρηση του DJ Xquze απ’ το σχήμα και με μόνο ένα single απ’ την ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑ στο ενεργητικό του.
Βέβαια αν δεν είχε συμβεί αυτό ίσως να μην είχαμε ποτέ την επιστροφή του RNS…

Keepers of the Hustle

40807bbd44fb0b6b5d3c492205b140a4

Μέλη: Μικρός Κλέφτης, 12ος Πίθηκος, Λόγος Απειλή, Sadomas
Ένα απ’ τα πιο πρόσφατα super-groups της σκηνής με κάποια lives στην πλάτη τους και ένα επίσημο single. Οκ, ίσως και εδώ να είμαι λίγο άδικος, καθώς το κομμάτι το βγάλανε πριν μόλις 5 μήνες αλλά είναι ένα απ’ τα projects που απλά δείχνουν να μην έχουν μέλλον.

RRM

00.jpg

Μέλη: RG, G-Bani (και για λίγο ο Θύτης)
Ίσως το συγκρότημα που έμεινε περισσότερο ενεργό απ’ όλα τα άλλα του αφιερώματος με καμία 10άρα ακυκλοφόρητα και εμφανίσεις στο 10 Λεπτά Κύρηγμα (λόγω RG και του ρόλου του στη σειρά), καμία 6άρα-7άρα χρόνια ενεργό και απ’ τα πρώτα μέλη του BCC του Λεκτικού.
Αλλά παρ’ όλα αυτά ούτε αυτοί βγάλανε ποτέ κάτι μαζί καθώς δώσανε μεγαλύτερη έμφαση στις σόλο πορείες τους.