Ετικέτες

, ,

Όσοι ακούτε Αμερικάνικο ραπ σχεδόν σίγουρα θα έχετε ακούσει το καλύτερο diss στην ιστορία, το Ether του Nas (FUCK JAY-Z). Στο κομμάτι αυτό λοιπόν, μεταξύ άλλων, ο Nas καταλογίζει στον Jay πως ο Eminem τον σκότωσε στο ίδιο του το «σκατό» (Eminem murdered you on your own shit). Τι εννοούσε με αυτό? Πολύ απλά πως στο κομμάτι «Renegade» o Em είχε πολύ-πολύ καλύτερο κουπλέ απ’ τον Jay.

Ποιοι όμως είναι οι Έλληνες MCs που είδαν τα feats τους να τους κλέβουν την παράσταση?


NEON – Πως Συμβαίνει; (Ft. Ταφ Λάθος)

https://www.youtube.com/watch?v=TZCsNkN0JKg

«Μυρίζει από χιλιόμετρα καλοστημένη απάτη…»
Ο Ταφ Λάθος ήταν πολύ άδικος εδώ με τον τότε κολλητό και συνεργάτη του NEON. Τον σκότωσε με το πιο άρρωστο straight from Worldwide Choppers flow που είχε πρόχειρο. #RIP


Παρεμβολές – Για Όλα τα Κακά Παιδιά (Ft. Ρυθμοδαμαστής, Τάκι Τσαν)
Ίσως να είναι λάθος επιλογή γιατί ο Τάκης εδώ δεν είχε δικό του κουπλέ… Αλλά το ρεφραίν και η γέφυρά του είναι τα highlights του κομματιού. Άλλωστε μιλάμε για τη χρυσή εποχή του Θαύμα, που σχεδόν όπου και να έμπαινε εξαφάνιζε τους άλλους ράπερς γύρω του.

Το ίδιο άλλωστε είχε κάνει και ένα χρόνο αργότερα στο «Μεταλλαγμένο Ον» από La KLiKARiA, στον «Γλώσσα Μεγάλη» των Goin’ Through το 2004…


Κακοήθης & Ε.Π. – Εξαφανίζονται (Ft. Τάκι Τσαν)

…Ή όπως έκανε μια 15ετία αργότερα με ένα κουπλέ που βρώμαγε μίσος, μπάφο, 90s και παλιό-κακό-Τυμβωρύχο σε αυτή του τη συμμετοχή!


Τάκι Τσαν – Εταιρεία Δολοφόνων (Ft. Μηδενιστής)

Μπορεί ο Τάκης να είναι υποψήφιος για GOAT του Ελληνικού ραπ και να έχει πατήσει πολλούς MCs με τα feats του, όμως ακόμα και οι καλύτεροι μπορούν να επισκιαστούν από άλλους υποψήφιους για τον τίτλο.
Σε μια εποχή που ο Μήδε είχε αρχίσει ήδη να δέχεται τα πυρά της «ατεκράου» σκηνής για τις επαγγελματικές επιλογές του ο Μεγάλος Ήρωας κάνει ένα feat στο Ρίμα για Χρήμα 2 και φτύνει το πιο Ζήτα Νι κουπλέ ολόκληρου του δίσκου.


Steve – Κακό Παιδί (Ft. Ευθύμης)

Μπορεί να θεωρώ το Steve έναν πολύ αξιοπρεπή ράπερ, και το σόλο δίσκο του ένα απ’ τα καλύτερα LPs της χρονιάς του, αλλά όπως ανέφερα και εκεί βρέθηκε πολλές φορές επισκιασμένος απ’ τις συμμετοχές του.
Χαρακτηριστικότερη M.Y.O.Y.O.S. (Murdered You On Your Own Shit) εμφάνιση ήταν αυτή του βετεράνου Ευθύμη στο Κακό Παιδί που πάτησε το κουπλέ του rookie με χαρακτηριστική άνεση.


Εισβολέας – Αγκαλιά με τους Ξενύχτες (Ft. Sonqo Pura)

Πως είναι όμως να πατάει ένας rookie έναν βετεράνο της φάσης στον ίδιο του το δίσκο? Και επειδή δεν μπορώ να δώσω καμία υπεύθηνη απάντηση επι του θέματος, καλύτερα όσοι έχετε αυτή την απορία ρωτήστε τον Είσβο!
Η ανθρωπιά σκοτώνεται αλλά ο Sonqo θερίζει με το κουπλέ του, που σε κάνει να ξεχάσεις το σχεδόν αδιάφορο κουπλέ του Ηλία.


Slogan – Ακούς το Αύριο (Ft. Raf, Μικρος Κλέφτης)

Έχω αναφερθεί ήδη για το πως ο Τιμόν κλέβει την παράσταση με τη συμμετοχή του στο ομώνυμο κομμάτι του δίσκου του Slogan αλλά θα το κάνω ξανά.
Ναι μεν ο Slogy έχει ένα πολύ δυνατό κουπλέ με καλές ατάκες, αλλά τα punchlines, το flow και η άνεση του ΜΚ στο κουπλέ του είναι ασύγκρητα.


Στίχοιμα – Καλώς Ήλθατε (Ft. Άσαρκος)

Γενικότερα αν με ρωτήσεις Στίχοιμα ή ΒΠεις η απάντηση είναι εύκολη. Στίχοιμα βέβαια. Αλλά αν με ρωτήσεις Xplicit ή Άσαρκος circa 2003-2006, τότε Άσαρ στο χαλαρό!
Και αυτό αποδεικνύεται και σε αυτό το κομμάτι που τα δυο σχήματα γιορτάζουν το πως ενώνουν το κόσμο και αυτό είναι ωραίο… ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ. Κι όμως αυτό ισχυρίζονταν τότε!


Μιθριδάτης – Πεταμένος Vs. Πεταμένη (Ft. Τάκι Τσαν, TUS, Σέπξπυρ)

Γι αυτούς που απορούν αν υπήρξε ποτέ καλός MC ο Τούσης, απλά ακούστε αυτό το κομμάτι. Ο τύπος πατάει τρεις καταξιωμένους ραπάδες στο ίδιο τους το παιχνίδι (Μιθρδάτης-ατάκες, Τσαν-flow, Σέξπυρ-καφροχιούμορ). Like a Bo$$.


 

Αυτά λοιπόν από εμένα για τους έλληνες MCs who got MYOYOS’d. Αν διαφωνείτε με κάτι απ’ τη λίστα ή αν θεωρείτε πως ξέχασα κάτι, αφήκετε ένα κόμεντ από κάτω.

PEACE.