Ετικέτες

, , ,

Επέστρεψα.

Και ξέρεις γιατί? Γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απ’ το να διαβάζεις άρθρα Danny Fidelου ενώ είσαι αραχτός στην ξαπλώστρα σου κάτω απ’ τον καυτό ήλιο… Ή τουλάχιστον αυτό πίστευα όταν έβαζα το randomizer να μου βγάλει τα random δισκάκια του άρθρου και έγραφα την εισαγωγή του σημερινού ΤΡΚ. Και κάπως έτσι έχουμε πλέον 31 Οκτώβρη (καλό Halloween μπρε!) και εγώ δεν είχα κάτσει να γράψω τίποτα πέρα απ’ τις 3 πρώτες γραμμές… Work ethic όμως, όχι μαλακίες.

Γι αυτό και πλέον υπάρχει πρόγραμμα. Για σένα το κάνω, τι δεν καταλαβαίνεις? ΑΧΑΡΗΣΤΕ. ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΕΦΑΓΕΣ. Τεσπα. Από σήμερα και μια φορά τη βδομάδα ένα ΤΡΚ «μόνο για τ’ αυτιά σου» που θα ‘λεγε και ο DJ ALX (τουλάχιστον για τις επόμενες 4 εβδομάδες, μετά βλέπουμε).

Αχεμ. Στο θέμα μας τώρα. Τα σημερινά δισκάκια είναι:


Άνευ Φθοράς – Μαύρο Άσπρο (2014) | [Download] | [YouTube Playlist]
Δύνασις – Συντονισμένη Επίθεση (2008) | [Download]
Ισοβίτης – Promo (2008) | [Download]


Άνευ Φθοράς – Μαύρο Άσπρο (2014)

coverMA

Η αισθητική του εξωφύλλου μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση αλλά με έχει προδιαθέσει και λίγο (σε σύμπραξη με τους τίτλους του tracklist τουλάχιστον) για το ύφος που θ’ ακούσω.

Περιμένω σκοτάδι και επιτηδευμένα άμετρο flow με έλλειψη ομοιοκαταληξιών (φάση απαγγελία πεζού, κιετς).

Και τελικά κάπως έτσι πήγε το πράμα. Είχανε ομοιοκαταληξίες βέβαια, καθώς και μεγαλύτερη στιχουργική ποικιλία (π.χ. περισσότερο πολιτικό στίχο απ’ ότι περίμενα) αλλά στα υπόλοιπα έπεσα μέσα (και μπράβο μου). Γενικά τίμιο σε όλα του το δισκάκι. Τίποτα κακό, τίποτα καταπληκτικό.

Είναι βέβαια σαν κάπως λιγότερο χαρισματικός Μέγας αλλά και πάλι τίμιο.

Α, και κάτι τελευταίο. Δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο Counterattack αλλά θα ‘θελα πολύ ν’ ακούσω κάτι ολοκληρωμένο απ’ το τυπάκι, είχε το καλύτερο κουπλέ του δίσκου.

Βαθμολογία: 3/5

Εμένα μ’ άρεσε. Ριχ’ του μια ακρόαση, δε χάνεις τίποτα.

Δύνασις – Συντονισμένη Επίθεση (2008)

Συντονισμένη Επίθεση.jpg

Σχόλιο πρώτο: Τρισάθλιο εξώφυλλο. Η πρώτη φράση που μου ‘ρχεται για να το περιγράψω? Έφηβοι κάγκουρες με κακή αισθητική.

Αλλά εδώ είμαι για να κρίνω τα ραμπψζς τους, οπότε ας σταματήσω να ‘μαι μαλάκας και ας πατήσω play…

Λοιπόν. Έχουμε και λέμε. Υπάρχει μεν potential γιατί εδώ πρέπει να ήταν 15άχρονα αλλά… Κακό. Αν χώνει πάνω από ένας, κρίμα, έχουν όλοι την ίδια φωνή. Πραγματικά με δυσκολία μπορώ να ξεχωρίσω παραπάνω από ένα άτομο, ενώ στο εξώφυλλο παίζουν 5 τσιπικάοι. Α, επίσης χάνουν τα flows τους και βγαίνουν εκτός μέτρου πού και πού και αυτό με ξενερώνει φουλ όμως. Η θεματολογία είναι αυτό που περιμένεις από πιτσικίνια 16 χρονώ. Τσαμπουκάς, γαμώ τους πολιτικούς, χαμένα όνειρα και τα ρέστα (με μπόνους τοπικισμό, αλλά νταξ ραπ είναι, κάπως δικαιολογείται).

Βαθμολογία: 2/5

Nothing to write home about που λένε και οι φίλοι σας οι Άγγλοι. Κακό αλλά δεν έβγαλα και κανένα καρκίνο, οπότε καλά είμαστε. Αν και, ψήθηκα να κάτσω να ακούσω τις δυο επόμενες κυκλοφορίες τους («Μια Μέρα, Χιλιάδες Δρόμοι, Άπειρες Ιστορίες» του 2011 και «0 Decibel» του 2016), έτσι, για να δω αν είχαν καθόλου βελτίωση με τα χρόνια.

Ισοβίτης – Promo (2008)

Promo.jpg

Έι, ακόμα ένα δισκάκι απ’ το 2008! Ναις σουρπράιζ.

…Ή μάλλον όχι. Φίλε δε λέει. Βασικά το πρόβλημα είναι πως δε γέρασε και καλά. Όπως και γενικά το σχετικά άγνωστο mid-to-late 00s ραπ της Ελλάδας (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Generic as fuck στίχοι, απλά μπιτάκια, κάποια κακοηχογραφημένα κουπλέ και από flow μηδέν. Γενικά κάπως μου βγάζει μια μιζέρια. Αλλά όχι λόγω κάποιας σκοτεινής ατμόσφαιρας. Είναι απλά μίζερο ρε φίλε.

Βαθμολογία: 1/5

Ναι. Τόσο κακό. Μην μπεις καν στον κόπο να τ’ ακούσεις. Ναι είναι χειρότερο απ’ το ΔΥΝΑΣΙΣ. Είναι μόνο 18 λεπτά και μου φάνηκε μια αιωνιότητα.


Το σημερινό ΤΡΚ δεν ήταν αφιέρωμα/άρθρο, αντίστροφη μέτρηση ήτανε. Άκου το Άνευ Φθοράς, τα άλλα όχι. Αλλά νταξ, απ’ την άλλη άκου τα, μπορεί να γουστάρεις, εδώ άλλοι γουστάρουν μίτζετ πορν, δεν κρίνω εγώ.

Ραντεβού στις 7 του Νοέμβρη για το επόμενο ΤΡΚ! Φιλιά στο κωλί!


Υ.Γ.: Η βαθμολογία πάει κάπως έτσι:
5/5: Γαμάει (μανούλες, ωσάν Παπακαλιάτης).
4/5: Πολύ καλό.
3/5: Τίμιο
2.5/5: Βάση. Ούτε κρύο ούτε ζέστη.
2/5: Με χάλασε.
1/5: Τουλάχιστον δεν είναι μηδέν.
0/5: ΜΗΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΠΛΙΖ, ΘΑ ΚΟΛΗΣΕΙΣ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΦΙΛΟΒΛΕΝΝΟΡΡΟΙΩΔΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΩΜΕΓΑ.

 

Advertisements