Ετικέτες

, ,

 • Ξέρεις ποια ήταν τα πρώτα μέλη των Άλφα Γάμα? Αν η απάντησή σου είναι «ο Ταραξίας, ο Εισβολέας και ο Γέλως, ο DJ Jimmy Dee μπήκε αργότερα», τότε η απάντησή σου είναι λάθος!
  Τα πρώτα μέλη των Άλφα Γάμα (το 1995 σαν ΝuClear Sonics, και απ’ το 1996 ως Άγνωστοι Γνωστοί) ήταν ο Ταραξίας (ως Ταραχοποιός), ο Τρελός Ραψωδός, ο Υποβαθμιστής και ο Ντασόν (όχι αυτός από ΝΤΟΠΑΖ), όλοι παιδικοί φίλοι του Τάρα απ’ την Κυψέλη.
 • Αλήθεια όμως γιατί οι Άγνωστοι Γνωστοί γίναν Άλφα Γαμα? Και όχι, δεν είναι απλά τα αρχικά όπως στην περίπτωση των ΖΝ ή των TXC, μιας και αν κάποιος προσέξει το εξώφυλλο της Αγνωστοφοβίας θα δει πως το Άλφα Γάμα γράφεται ολογράφως.
  Η αλλαγή ήρθε κατόπιν δικαστική διαμάχης του συγκροτήματος με το ροκ συγκρότημα Γνωστοί Άγνωστοι, οι οποίοι κατηγόρησαν τους ΑΓ για κλοπή ονόματος. Έτσι ο Τάρα και η παρέα του δέχτηκε να αλλάξει το όνομά του σε Άλφα Γάμα, τα αρχικά του (πρώην πλέον) ονόματός τους!
 • Α, και κάτι τελευταίο σχετικά με τους Άλφα Γάμα! Το εξώφυλλο του EP Νεοέλληνα Άκου είναι ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα από πλάνο στο video clip του «Ο Έλληνας που Έχεις Συνηθίσει» των Terror X Crew.

Με τα αρχικά ΑΓ στο κέντρο του μεγαφώνου.

 • Τον White Dragon τον θυμάστε? Κάποιοι oldschoolάδες σίγουρα θα τον θυμάστε ως μέλος των Ομήρου Απόγονοι και κάποιοι άλλοι κάπως νεότεροι απ’ το δίσκο Είμαι του 2008 (και το ομώνυμο κομμάτι και video clip με την συμμετοχή του Τάκι Τσαν). Αυτό που δε θυμάστε/ξέρετε είναι πως το 1998 ο White Dragon έχει συμμετάσχει στο τραγούδι «Τώρα μου Μιλάει» της Στέλλας Γεωργιάδου! Μπορείτε να απολαύσετε αυτό το έπος εδώ:

 • Και μιας και πιάσαμε τα ξεφτυλίκια να θυμίσω πως ο Ζανής των Master Tempo ήταν μέλος του Low Bap συγκροτήματος Sidarta!
 • Ας μείνουμε στο Low Bap λίγο.
  Ήξερες φίλε αναγνώστη πως ο Killah P και ο Totem ήταν μέλη του Low Bap συγκροτήματος Κακά Μαντάτα? Πως ο Xplicit (με κοτσίδα) εμφανίζεται στο video clip του κομματιού «Χρέωσέ τα στη Φωτιά» της Sadahzinia? Πως ο Tiny Jackal ήταν μέλος των low bap Αντάρτα? Πως το ρέγγε συγκρότημα Κακό Συναπάντημα (με την πολύ γνωστή «Μπανανιά») ήταν μέλη της Freestyle? Το ίδιο και πολλά μέλη των Flowjob (ως Όρια)?
  Τώρα φίλε αναγώστη ξέρεις.
 • Το 2012 η TOMAHOK είχε ανακοινώσει κάποιες επερχόμενες κυκλοφορίες τηε μέσω του hiphop.gr. Κάποιες βγήκαν (Ο.Δ.Β. – Αύρα, XNX – Limited Edition, Εισβολέας & Eversor – Ο Μύθος Καταρρέει κ.α.) αλλά άλλες πάθαν ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑ (ΚΝΝ – Βαρυντούμανα, DJ Royal K – The Battle Field, Ed Gein – The Platinum κ.α.).
 • Το Βρώμικο Side A του Ύπο, όχι μόνο θα είχε sequel (το Side B, duh), αλλά θα ήταν και προπομπός του LP Ύψιλον, που προφανώς και δε βγήκε ούτε αυτό.
 • Ο Tsaki και ο Μπελάφον έχουν υπάρξει μέλη του ίδιου σχήματος! Το συγκρότημα λεγόταν SoundtraxX, και μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει και ένα δίσκο το 2005 με τίτλο Καινή Πορεία. Ο δίσκος είναι διαθέσιμος για download απ’ το 4elements.

soundtraxx-kaini poria.jpg