Ετικέτες

,

«Δεν έπεσα απ’ τον 7ο πάει να πει μ’ αρέσει,
να ‘μαι στη Γη την εποχή του Kendrick και του Messi
άφησέ το Johnny μη το βάλεις να παίξει,
γιατί θα ‘ρθει ο επόμενος ν’ ακούσει και να κλέψει.»

I guess I was quick with that one.

Χρονιά μονυτιάλ εφέτο, και σκασε ο δίσκος που περίμενε σχεδόν σύσσωμη η Ελληνική σκηνή εδώ και αρκετό καιρό. Το ΤΚΠ με μικρό hype από πίσω του κατάφερε να ταρακουνήσει τη φάση. Σχεδόν 4 χρόνια αργότερα, και με αρκετές απαιτήσεις απ’ το κοινό, μπορει το 2XXX να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων?

Με μια πρώτη ολόκληρη ακρόαση, μπορώ να πω πως ο δίσκος είναι ικανοποιητικός. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερος ή χειρότερος από το ΤΚΠ, είναι νωρίς για να το πει με σιγουριά αυτό, αλλά μόνο και μόνο που μετά από μια πρώτη ακρόαση μπορείς να το συγκρίνεις με τη δισκάρα του 2014 είναι ενθαρρυντικό. 9 κομμάτια πλούσια σε εικόνες, σκοτεινά αργά beat (νομίζω όλα με τη σφραγίδα του Dof) δεμένα με κλασσικό ΛΕΞικό rhyming scheme και θεματολογία. Μιλάμε για δισκάρα.

«Ρωτάν τι σκέφτομαι 4 χρόνια αργότερα
είναι καλύτερα ή χειρότερα?
Τι να σου πω ίσως σαλτάρω γενικότερα
που είμαι κοντός κι ακόμα βλέπω από ψηλότερα»

Στα «αρνητικά» (αν μπορεί κανείς να πει πως έχει αρνητικά το δισκάκι)? Δε μιλάμε για την πιο πρωτότυπη δουλειά που βγήκε ποτέ, μιας και βαδίζει ξεκάθαρα στα μονοπάτια που βάδιζε και το ΤΚΠ. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως άκυροι τύποι «πάθανε ΛΕΞ» μετά το Ταπεινοί, οπότε καλά κάνει ο ΛΕΞ και κρατάει το ύφος, αν είναι να κάνει κάποιος τέτοιο ραπ ας το κάνει αυτός.

ΛΕΞ - 2017[1].mp4_snapshot_00.12_[2018.05.16_01.42.31].jpg

Όσο για το video clip που βγήκε με το δίσκο? Το «2017», βγάζει ένα vibe late 90s βρωμιάς, μιας και μοιάζει λες και είναι γραμμένο σε βιντεοκασσέτα. Δεν είναι και το πιο πρωτότυπο clip που έχεις δει ποτέ στη ζωή σου όμως λειτουργεί άρτια σαν συνοδευτικό της κομματάρας.

«Κάπως πρέπει να γεμίσω αυτό το πιάτο,
και στο μπαλκόνι πιάτο να βλέπω το Καμπιονάτο,
να λέω στο κορίτσι μου ντύσου να μην αργήσουμε,
να παίζουμε Fallout, να ευχόμαστε να μην το ζήσουμε»

Συμπερασματικά? Νομίζω πως μιλάμε για ένα stealth ΤΚΠ 2, με άλλο όνομα. Και ίσως και για το δίσκο της χρονιάς. Ο χρόνος θα δείξει.

 

Advertisements