Ετικέτες

, ,

Μεγάλος Ήρωας II_ Part 1

Καλησπέρα γκαύλεζ.

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, δεν κάνουμε και πολύ συχνά reviews νέων κυκλοφοριών εδώ στο Νάνο. Σε φάση υπάρχουμε 3 χρόνια και κάτι ρέστα και πρέπει να έχω γράψει 4-5 αφιερώματα. Και το ένα απ’ αυτά ήταν για το 2XXX του Λεξ που βγήκε πριν λίγο καιρό.

Ε ΟΜΩΣ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΨΩ ΔΥΟ ΠΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΗΡΩΑ 2 (part 1) ΡΕ ΚΑΡΓΙΟΛΙΑ.

Σχωράτε με που σας μπινελικώνω αλλά είναι που κάποιες φορές, κοιτάω στον τοίχο μου και χαζεύω το πτυχίο της ΖΝ σχολής (με ειδικότητα σε Έντεχνο του Δρόμου Στυλ) και βγαίνει ο hardcore αρχιδάτος ZN SOLDIER WHAT από μέσα μου. Ξέρω πλησιάζω 30, και καλό θα ήταν να κόψω τη λυρική ΖΝ πρέζα, αλλά αυτό δε γίνεται.

«Αφού η Ζωγραφιά ακούγεται hardcore μπροστά στα ραπ τους
αφού μόλις ξεπήδηξαν από την αγκαλιά της μαμάς τους
αφού ήμουν ο γαμιάς της main γκόμενάς τους
αφού είμαι μπροστά τους με άλλο status άσ’ τους να πουν τα δικά τους, yaw»

Έχουν περάσει λίγες μέρες απ’ την κυκλοφορία του δίσκου, και οφείλω να παραδεχτώ πως τον έχω ακούσει ολόκληρο πάνω από δέκα φορές. Άρτια δουλειά, και κλασσικό δείγμα μυθολογίας Μηδενιστή. Πολύ battle, κάμποσο απ’ αυτό στοχευμένο με τη μορφή diss, ΖΝ θεματολογία, καριολίκι φουλ αλλά απ’ την άλλη 1-2 διάσπαρτα προσωπικά/κοινωνικά deep κομμάτια που δείχνουν στο κοινό του το άλλο του μισό (άλλωστε αυτό ήταν και το concept του προηγούμενού του δίσκου). Τα feats αν και προσωπικά στην πλειοψηφία τους τα diggαρα κάργα, υπάρχουν άλλοι που θεωρούν πως μερικά δεν ταίριαζαν απόλυτα με το ύφος του δίσκου.

Παραγωγικά μιλάμε για μια πολύ προσεγμένο δίσκο. Η αλήθεια είναι πως περίμενα πολύ πιο «new era trap style» μουσικές αλλά τα beats του Evan Spikes με εξέπληξαν ευχάριστα και είναι πιο κοντά στο ηχόχρωμα που έχει ο Μήδε στα underground tracks του εδώ και 10+ χρόνια πλέον.

Ένα απ’ τα πράγματα που δίνω στο Μήδε πέρα απ’ το μουσικό κομμάτι της κυκλοφορίας είναι πως έπαιξε με το hype και κέρδισε. Υπήρξαν αρκετές φωνές πριν το official release που είχαν αμφιβολίες για το πότε θα βγει ο δίσκος (μιας και πήγαινε από αναβολή σε αναβολή) καθώς και για το πόσο cash grab θα είναι, και οι φωνές αυτές δυνάμωσαν λίγες πριν σκάσει, ειδικά όταν ο Μηδενιστής ανακοίνωσε πως θα βγει μόνο το part 1. Τελικά το part 1 ήταν υπερπλήρες (50κάτι λεπτά) χωρίς skits/intros/outros και τα σχετικά, και ειδικά σε τομέα ηχογράφησης/μίξης/mastering και τα ρέστα ήταν αψεγάδιαστος. Το εξώφυλλο θα μπορούσε να είναι και καλύτερο, but now I am basically nitpicking in the name of nitpicking so I digress.

Α, και κάτι ακόμα. Ο δίσκος δεν είναι sequel του original Μεγάλου Ήρωα για κανένα λόγο. Καταλαβαίνω τους λόγους της ονομασίας, και σε καμία περίπτωση ο δίσκος δεν ντροπιάζει το όνομα της classic (και καλύτερης κατ’ εμέ της χρονιάς της) κυκλοφορίας του 2002, απλά μου θύμησε πολύ περισσότερο 50/50 (και συμπτωματικά είμαστε και ακριβώς δέκα χρόνια μετά το 50/50, οπότε θα έβγαζε νόημα να είναι δικό του sequel).

«ΖΝ Σχολή και δε βλέπω κανένα σας,
σ’ ένα οκτάμπαρο τσεκάρω την πένα σας,
ρίχνω κατούρημα στην ψεύτικη καδένα σας
σκουριάζει σα τη φήμη σας Μήδε μωρή ο πατέρας σας!»

Το μοναδικό μέχρι τώρα (γιατί σύμφωνα με Μήδε θα σκάσει κι άλλο) video clip του δίσκου:

Βρείτε το Μεγάλο Ήρωα 2 στα παρακάτω digital stores:
Spotify: https://spoti.fi/2sYWjzh
iTunes & Apple Music: https://apple.co/2LHMltQ
Google Play: http://bit.ly/2JLvicR
Deezer: http://bit.ly/2t01KxB

Advertisements