Ετικέτες

, ,

Όπως υποσχέθηκα και στο αφιέρωμα του δίσκου, ήθελα να κάτσω να γράψω λίγα (ή πολλά πραγματικά δεν ξέρω πόσο θα μου βγει) για την κόντρα και το γενικότερο συμπούρμουλο που ακολούθησε την κυκλοφορία. Και επειδή πραγματικά δεν έχω κάποια καλύτερη και φαινομενικά άσχετη εισαγωγή για το άρθρο (σε αντίθεση με τον περισσότερο καιρό), ας μπούμε απευθείας στο ζουμί.

Όλα ξεκίνησαν όταν δε βγήκε ο Δεύτερος Τόμος. Και εννοώ την πιο πρόσφατη προσπάθεια κυκλοφορίας πριν λίγα χρόνια. Αφού το project πήγε στο διάολο (κλασσικά) ο Μήδε ανακοίνωσε πως θα βγάλει δίσκο, και μάλιστα το sequel του 2ου Μεγάλου Ήρωα. Αν εξαιρέσουμε 2 single το project σαν παραδοσιακή Ζητανί κυκλοφορία άργησε κανά 2άρι χρόνια. Επίσης ο Μήδε είχε στις πλάτες του αρκετό σκεπτικισμό απ’ το κοινό μιας και εδώ και μια περίπου δεκαετία τα περισσότερά του tracks ήταν στοχευμένο pop για τις μάζες και οι αυτοπροσδιορισμένοι hardcore underground ακροατές τον είχαν στην μπούκα. Όπως και τον Ύπο για παρόμοιους λόγους. Και ο Μήδε έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, τον έβαλε στο στόχαστρο, αυτό δηλαδή που έκανε και πριν 10 χρόνια στο NiVo όταν έβγαλε το 50/50. Και φυσικά δούλεψε. Άλλωστε γάμα το αν σου αρέσουν οι ΖΝ και οι μουσικές τους πορείες, αν κάτι που κάνουν καλύτερα απ’ όλους τους άλλους έλληνες ραπάδες είναι η πόλωση και τα marketing tricks.

Έτσι λοιπόν, ο Μεγάλος Ήρωας ΙΙ ξεκινάει με ένα κομμάτι diss («Μην το Κάνουμε Θέμα») στον Ύπο. Και είναι η πρώτη φορά που κάποιος ΖΝ dissάρει φανερά και με ονόματα κάποιον άλλο ΖΝ. Εκτός του Ύπο υπάρχουν μπιχτές και για άλλα μέλη αλλά και συνεργάτες της Capital (πχ SNIK). Φυσικά μπιχτές σε Ύπο και σία υπήρχαν και σε άλλα κομμάτια του δίσκου, και όχι μόνο από τον Μήδε αλλά και απ’ τον Χάρμα (ή τουλάχιστον έτσι κατάλαβα εγώ).

Μεγάλος Ήρωας II_ Part 1

Προφανώς το φαινόμενο ΖΝ ήταν είναι και θα είναι on full effect στην Ελληνική σκηνή, οπότε ο Μήδε κατάφερε να ξεσηκώσει τον απαραίτητο και πολυπόθητο ντόρο για την προώθηση του album, ενώ ο Ύπο κράτησε τη στάση «δεν απαντώ σε fans» και τον έγραψε στην πεούντζα του, αν εξαιρέσουμε 1-2 τρολλοπόστ στο FB. Κάποια άλλα άτομα όμως δεν το πήραν τόσο καλά. Μιλάω φυσικά για τον Madclip που το πήρε φαλάγγι να ποστάρει stories και τα ρέστα. Ε, και ο Μήδε είναι του στυλ «ωραία, ακόμα ένας τρόπος να χτίσω hype» και κάλεσε 1v1 την Capital μπροστά από το Baron pit τους μουσικούς αντιπάλους του σε double stage deathmatch, οι δικοί σας και οι δικοί μας, king style soldier what. Γενικά έξυπνη κίνηση, γιατί αν η Capital δε δεχτεί ο Μήδε είναι no contest νικητής της κόντρας, και αν η Capital δεχτεί, έλα γελάω. Μόνο που δυο μέρες μετά, ο Μήδε έβγαλε βίντεοκαι λίγο πολύ έλεγε «με πήραν Skive & Madclip τηλ -over, beef is over -over, Ύπο γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα -over».

output_E9xs1h.gif

Η γνώμη του Ύπο για όλα αυτά.

Και αυτό είναι λίγο πολύ το σημείο της κόντρας στο οποίο έχουμε μείνει. Οπότε ήρθε η ώρα να σας πω εγώ πως το βλέπω το σκηνικό και ποιος νίκησε και τα σχετικά.

Πολλοί εκεί έξω σκέφτονται το street cred και το ποιος γαμάει ποιον IRL. Και πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι. Προσωπικά, δε με αφορά ούτε στο ελάχιστο. Σταρχίδια μου ποιος πουλάει ναρκωτικά και ποιος έχει το μεγαλύτερο crew έτοιμο για τσαμπουκά, ποιος κουβαλάει όπλο και τα λοιπά. Αυτά έχουν τρελή φάση να τα ακούς, όπως και να τα βλέπεις σε ταινίες. Μου αρέσει να ακούω πως ο Μήδε πήρε τη δικιά σου και από κωλότρυπα, με αφήνει παγερά αδιάφορο αν όντως το έκανε. Όταν είσαι ράπερ και κάποιος σε προκαλεί, ή τον αγνοείς οπότε κλάιν, δε νίκησε κανείς, ή βγάζεις κι εσύ diss. Τα instagram stories είναι ηλίθια (μιας και δείχνεις πως σε τσούζει) δεν έχουν entertainment value (μιας και δεν κάνεις αυτό για το οποίο σε ακούει ο κόσμος, δηλαδή μουσική). Και όπως και να το κάνουμε, εγώ για διασκέδαση ασχολούμαι. Για το «ωωω τι σου ‘πε». Γιατί αλλιώς στο μπούτσο μου τα προσωπικά τους. Και έτσι είναι και οι περισσότεροι ακροατές. Οπότε γενικά την κόντρα την πήρε και μάλιστα αέρας ο Μήδε, που έβγαλε diss. Και αυτό επειδή οι άλλοι δεν κατέβηκαν καν στο γήπεδο. Και αύριο μεθαύριο να τον βρουν και να τον σπάσουν στο ξύλο, πάλι ο Μήδε θα είναι νικητής στο beef. Με λίγα λόγια, μπορεί ο Madclip και ο κάθε Madclip να είναι καλύτερος dealer, gangster ή ξυλοδάρτης, αλλά ο Μήδε στο ραπ τον κατουράει. Και αυτό είναι που μετράει για έναν ράπερ. Οπότε Μήδε 3 – 1 Capital, κι ας τα άλλαζε στο τέλος.

Αυτό που βέβαια πρέπει να δώσω στον Madclip είναι πως αν και η κόντρα αντικειμενικά δε γύριζε γύρω απ’ τον ίδιο, κατάφερε να μπει στο spotlight και να φτιάξει hype. Και μπράβο του. Ξέρει πως να προσεγγίσει το κοινό και να αυξήσει το μερίδιό του στο ραπ μουσακά χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Κάτα feat. Mpelafon - Πειρατές & Κουρσάροι.mp4_snapshot_00.30_[2018.05.31_09.02.15]

«Ρε μαλάκες τι γίνεται, εγώ με ποιον είμαι?»