Ετικέτες

, , , ,

Καλησπέρα! Ή καλημέρα, ή καληνύχτα, δεν ξέρω πότε ακριβώς το διαβάζεις αυτό αγαπητέ αναγνώστη. Και το αγαπητέ το εννοώ. Και για να δεις πόσο σε αγαπώ και σε σέβομαι, θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σου. Και θα είμαι. Βαριέμαι να γράψω εισαγωγή. Ναι το παραδέχομαι. Οπότε το τρέχω.

Τα CDάκια μας fo’ today:


Jumping Judas – ΣΥ=ΠΑΝ (EP ίπεδο 1) (2013) | [Download] | [YouTube Playlist]
Illogicals – Εγκλωβισμένος σε μια Πόλη (2012) | [Download]
Λυρικές Κάψουλες – Από το Φως EP (2017) | [YouTube Playlist]


Jumping Judas – ΣΥ=ΠΑΝ (EP ίπεδο 1) (2013)

cover

EP. 4 κομμάτια, 16:30.

Το project Jumping Judas το ξέρω. Είναι ένας beatmaker o Υοxoy (για τον οποίο δεν ξέρω κάτι άλλο) και από την Ad-Libia, γυναίκα ελληνίδα MC που ήταν και μέλος των Psyclowns/Fulleffekt παλιότερα (σημείωση στον εαυτό μου: κάνε ένα αφιέρωμα σε Ελληνίδες rappers). Ένα χρόνο μετά από αυτό το EP βγάλανε και το ΣΥ=ΠΑΝ (EP ίπεδο 2) το οποίο επίσης δεν έχω ακούσει αλλά έχω κατεβάσει από όταν βγήκε.

Τώρα τα του δισκάκι (ΤΙ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΤΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ). Έχει ενδιαφέρον. Κυρίως στο μουσικό του κομμάτι, μιας και ο Yoxoy κάνει πειραματικά popoDnBoelectronica beatχια. Η Ad-Libia λέει εκεί από πάνω τα δικά της, νταξ, δεν ενοχλεί και κανένα η κοπέλα, αλλά δεν κάνει και τη διαφορά, είναι πολύ hit or miss (hit στο «Xrtc» και miss στο «Είναι το Χάος» π.χ.). Και είναι κρίμα γιατί κατά την όχι και τόσο ταπεινή μου γνώμη κρατάει πίσω το σύνολο, και καταλήγει να μας στερεί ένα καλό πειραματικό EP.

Βαθμολογία: 2.5/5

Γενικά props για την προσπάθεια αλλά θα μπορούσαν και καλύτερα. Αν και με την πρώτη ευκαιρία θα ακούσω και την επόμενη τους δουλειά γιατί με έχει ιντριγκάρει. Να, πα΄ρε άκου και το καλύτερο track του EP για να έχεις κι εσύ περίπου μια ιδέα:


Illogicals – Εγκλωβισμένος σε μια Πόλη (2012)

Εγκλωβισμένος σε μια Πόλη

Πάλι EP. 5 tracks, 14 λεπτά.

Αυτό το είχα ακούσει όταν είχε βγει, και δε με είχε ακριβώς καθηλώσει. Και η αλήθεια είναι πως 6 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, και πάλι δε με καθήλωσε. Το κάθε άλλο. Τα raps είναι λίγο outdated. Αν και να πω την αλήθεια μου, και για το 2012 πάλι outdated πρέπει να ήταν, ειδικά ο φίλος Farem μυρίζει 2005 hiphop.gr download section από χιλιόμετρα. Τα beats μου είναι αδιάφορα (αυτό στο τελευταίο τραγούδι με ενόχλησε), κάποιες ρόλες αστείες, κάποια ρεφραίν είναι διασκεδαστικά, ο ένας απ’ τους δυο έχει ωραία χροιά… Αυτά λίγο πολύ. Δεν είναι δίσκος που σου μένει εντυπωμένος στο μυαλό ούτε για καλούς ούτε για κακούς λόγους.

Βαθμολογία: 2/5.

Δεν είναι τόσο κακό για να πάρει πολύ κάτω απ’ τη βάση. Είναι όμως βαρετό. Και είναι 14 λεπτά. Σίγουρα δε με έψησε να ακούσω την «Αρχή του Τέλους», δίσκο τους που βγήκε το 2014 και διαρκεί μισαωράκι.


Λυρικές Κάψουλες – Από το Φως EP (2017)

cover (2)

4 tracks, 10 λεπτά. ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΤΑ EP ΣΗΜΕΡΑ.

I mean, my work is cut out for me, which is fine, αλλά νομίζω πως κάνω περισσότερη ώρα να γράψω το άρθρο παρά να ακούσω τα albums.

Εφηβικά «προσωπικά» φτηνά ραπζ που βρωμάνε ΕΠΑΛ και κακής ποιότητας μπαφίδι της πούτσας (χώνουν σε στυλ Κακοήθη για να σου δώσω να καταλάβεις, απλά σε άμπαλο). Άμα το προσπαθήσουν μπορεί να βγάλουν μια οκ δουλειά μελλοντικά (τουλάχιστον ο ένας απ’ αυτούς έχει potential και σε flow και στιχουργικά) αλλά εδώ… Δεν. Και τα τεχνικά μέρη του δίσκου υστερούν. Το «Βυθός» ας πούμε χτυπάει άσχημα στο αυτί μιας και το beat πνίγεται από τις φωνές των παιδιών. Και γενικά εδώ που τα λέμε νομίζω πως κάτι πήγε στραβά στη μίξη.

Βαθμολογία: 2/5.

Κάτω από τη βάση αλλά δεν είναι και εντελώς σκουπίδι. Ίσως κάποιοι 15άχρονοι εκεί έξω να γουστάρουν.


Υ.Γ.: Η βαθμολογία πάει κάπως έτσι:
5/5: Γαμάει (μανούλες, ωσάν Παπακαλιάτης).
4/5: Πολύ καλό.
3/5: Τίμιο
2.5/5: Βάση. Ούτε κρύο ούτε ζέστη.
2/5: Με χάλασε.
1/5: Τουλάχιστον δεν είναι μηδέν.
0/5: ΜΗΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΠΛΙΖ, ΘΑ ΚΟΛΗΣΕΙΣ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΦΙΛΟΒΛΕΝΝΟΡΡΟΙΩΔΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΩΜΕΓΑ.