Ετικέτες

, , , ,

Επ. Τι λέει?

Όλα καλά? Τα παιδιά? Η γυναίκα?

Μπράβο μπράβο. Πάντα τέτοια. Ναι μωρέ, κι εμείς εδώ όλα καλά. Νταξ, ένα τράβηγμα είχα στη μέση και με είχε πάει γαμιώσαντο, αλλά σε ένα απόγευμα μου πέρασε. Ναι προφανώς και κουμπώθηκα. Να σου πω, να σε κλείσω λίγο? Ναι, ναι, πρέπει να γράψω κάτι στο Νάνο. Ναι για το Τυχαρπασίες. Όχι όχι. Ναι και σήμερα βαριέμαι να γράψω εισαγωγή. Να σου πω, λέω να βάλω αυτό εδώ αντί εισαγωγής… Δεν πιστεύω να σε πειράζει?


Everton – Θέλω να Φύγω EP (2015) | (δεμπόρεσα να βρω links, μου πέταγε πράγματα για τη φυγή του Lukaku από την Everton lulz)
Άλκιμος – Αυτοβιογραφία (2011) | [Download]
Pikos Rapikos – Procrastinator’s Memoir (2013) | [YouTube Playlist]


Everton – Θέλω να Φύγω EP (2015)

cover (3).jpg

Τρία μόνο tracks. Δεν είναι σπάνιο να μου βγει μικρής διάρκειας κυκλοφορία από τον τυχαιοποιητή αλλά αυτό παραπάει. Τεσπα.

Ο Everton είναι ένας τυπάκος για τον οποίο δεν ξέρω πολλά. Νομίζω ήταν στους Chemical B στην αρχή του? Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, αλλά έτσι νομίζω.

Το EP δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα αν και δεν έχει τίποτα κακό. Η διάρκειά του σίγουρα δεν το βοηθά να ξεχωρίσει, μιας και τα 3 κομμάτια μαζί κρατάνε περίπου πέντε λεπτά!

Όπως και να έχει, είναι μια φιλότιμη προσπάθεια, και ειδικά το ομώνυμο τραγούδι μου έκανε καλή εντύπωση. Με έψηνε με λίγα λόγια να ακούσω και πιο ολοκληρωμένη κυκλοφορία του καλλιτέχνη (και με μια πρόχειρη ματιά βρήκα στο σκληρό μου δίσκο μια, με τίτλο Το Ημίφως).

Βαθμολογία: 2,5/5

Δεν είναι κακό αλλά ούτε και κάποια τρομερή ακουστική εμπειρία. Ακριβώς στη βάση.

Άλκιμος – Αυτοβιογραφία (2011)

Front

Ε, λοιπόν. Αυτό το δισκάκι είναι διατριβή πάνω στο πως να χαντακώσεις το ραπ σου.

Τι εννοώ? Ο τυπάκος δεν είναι κακός. Πατάει, έχει ωραία χροιά, έχει καλό λεξιλόγιο, συμπαθητικό στίχο… Αλλά όλα τα άλλα είναι σκατά. Mastering σκατά. Μίξη σκατά. Skit σκατά. Beat σκατά. Feat σκατά (sorry Εβελίνα, όποια και να είσαι). Δεύτερες σκατά. Εξώφυλλο σκατά. Και μιας και είπα για το εξώφυλλο, τι φάση μάστορα? Καλά βλέπω? Είναι ένας μέρμηγκας που γαμάει ένα μυρμηγκοφάγο? Αν ναι, γιατί? Και μάλιστα σε ένα δίσκο που λέγετε Αυτοβιογραφία. Τι θες να μας πεις για τη ζωή σου μέσα απ’ την τέχνη σου φίλε μου?

Βαθμολογία: 2/5.

Είναι πρόχειρο και κουραστικό το αποτέλεσμα. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον, αλλά κατά τη γνώμη μου ο δίσκος αυτός δεν αξίζει ούτε μισής ακρόασης. Πάντως άμα το κυνηγήσει κάπως σοβαρά μπορεί να βγάλει 100% κάτι πολύ καλύτερο.


Pikos Rapikos – Procrastinator’s Memoir (2013)

Procrastinator's Memoir

Αυτός εδώ ο τύπος έχει το καλύτερο κακό όνομα έλληνα MC ever. Είναι σίγουρα ένα χαζοχαρούμενο pun. Δε το αμφισβητώ αυτό. Αλλά έχει τη φάση του. Και θέλει αρχίδια να βγεις εκεί έξω σαν Pikos Rapikos και να περιμένεις να έχεις κοινό. Όπως και το να βγεις σαν Ιππότη Νάνε και να περιμένεις να έχεις κοινό.

Πάντως είμαι χαρούμενος που μου έτυχε αυτό εδώ το δισκάκι μιας και επιτέλους σας παρουσιάζω 2 full fledged LP σε ένα Volume. Όχι για να δείτε πως δεν το κάνω επίτηδες.

Μια σκέψη που μου πέρασε απ’ το μυαλό απ’ τα δυο πρώτα κομμάτια του δίσκου, είναι πως ο Pikos ακούγεται λίγο σαν PaK (εδώ μουνόπανα) από εκπτωτικό χωριό. Ειδικά στο «Savant’s Grace» μου είναι ξεκάθαρο. Αν και είναι λογικό ξέρω γω να υπάρχουν επιρροές, άλλωστε ο PaK (όπως και ο Solmeister) είναι συμμετοχές του δίσκου. Το ίδιο και κάποιος Dorian. Που δεν τον ξέρω. Και δεν τον ξέρω γιατί είναι underground. Και το εννοώ. Με την κυριολεκτική έννοια, μιας και το κουπλέ του ακούγεται λες και έχει ηχογραφηθεί όντως σε υπόνομο.

Βαθμολογία: 2,5/5.

Το δισκάκι, αν και τεχνικά είναι πλήρες, δε μου έκανε κλικ. Αναγνωρίζω την προσπάθεια, αλλά τον πατήσανε όλα του τα feat στον ίδιο του το δίσκο. Ναι και ο Dorian.


Υ.Γ.: Η βαθμολογία πάει κάπως έτσι:
5/5: Γαμάει (μανούλες, ωσάν Παπακαλιάτης).
4/5: Πολύ καλό.
3/5: Τίμιο
2.5/5: Βάση. Ούτε κρύο ούτε ζέστη.
2/5: Με χάλασε.
1/5: Τουλάχιστον δεν είναι μηδέν.
0/5: ΜΗΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΠΛΙΖ, ΘΑ ΚΟΛΗΣΕΙΣ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΦΙΛΟΒΛΕΝΝΟΡΡΟΙΩΔΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΩΜΕΓΑ.