Ετικέτες

, , , , ,

Χηηηηηρς Τζόνιιιιιι! (Όχι πρέπει σοβαρά να δουλέψω τα intros μου)

Γεια σας λοιπόν, ξέρω πως έχω πολύ καιρό να γράψω αλλά βαριόμουν το πρόγραμμά μου ήταν πολύ φορτωμένο. ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΑ ΟΜΩΣ (γιατί φωνάζω;)! Λοιπόν, σε αυτό το άρθρο, το 2ο της σειράς Bed Time Stories όπου μιλάω για βιβλία τρόμου, θα σας μιλήσω για ένα βιβλίο τρόμου.

danos

Όχι αυτουνού. Άλλο βιβλίο τρόμου.

Το βιβλίο για το οποίο θα γράψω σήμερα είναι το «Manitou» του Graham Masterton, το πρώτο στη σειρά Manitou που απαρτίζεται από 7 (νομίζω) βιβλία τα οποία δεν έχω διαβάσει. Επίσης η λέξη Manitou θα μου φαινόταν καλύτερη αν γραφόταν Manitu. Anyway.

Το Manitou κυκλοφόρησε το 1976 και είναι το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα, ο οποίος μέχρι τότε εργαζόταν ως συντάκτης στο Mayfair και το Penthouse. Το βιβλίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και το 1978 κυκλοφόρησε η ομώνυμη ταινία, βασισμένη σε αυτό.

3662148.jpg

Η ιστορία ξεκινάει όταν η Karen Tandy μια νεαρή κοπέλα, ανακαλύπτει έναν μυστηριώδη όγκο να μεγαλώνει κάτω από το δέρμα της. Οι γιατροί αδυνατούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το εξόγκωμα καθώς μοιάζει να διογκώνεται τα βράδια και HOLY SHIT κουνιέται. Σε εκείνη τη φάση, ο Χορταρέας ένας απατεώνας μέντιουμ τελικά δεν είναι τόσο απατεώνας γιατί αρχίζει και βλέπει περίεργα πράγματα που τον κάνουν να καταλάβει πως η Karen, που είναι ανιψιά πελάτισσάς του, διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο. Ο Harry Erskine, όπως είναι το όνομα του μέντιουμ, επικοινωνεί με τον γιατρό της κοπέλας τον Dr. Jack Hughes ο οποίος είναι πλέον πεπεισμένος πως αυτό που μεγαλώνει κάτω από το δέρμα της είναι κάποιου είδους έμβρυο και μαζί προσπαθούν να την βοηθήσουν ψάχνοντας την προέλευση του όγκου.

Από εδώ αρχίζουν τα spoilers. Ελάχιστα, αλλά είναι εκεί.

Το ανορθόδοξο δίδυμο ανακαλύπτει πως ο όγκος που μεγαλώνει στο δέρμα της Karen είναι το πνεύμα ενός  Ινδιάνου μάγου από το 1650, του Misquamacus (πεςτογρήγορατρειςφορές) ο οποίος έχει αποφασίσει σώνει και ντε να μετενσαρκωθεί στη σύγχρονη εποχή και σκοπεύει να σκοτώσει τον ξενιστή του προκειμένου να το πετύχει. Ο Harry και ο Jack ζητούν την βοήθεια του John Singing Rock, ενώς ινδιάνου (προφανώς) σαμάνου ο οποίος μπορεί, με τη βοήθεια των πνευμάτων που επικαλείται να σώσει την γυναίκα από τον θάνατο και να στείλει τον Nesquick πίσω στο 1650 όπου ανήκει.

Διαβάζοντας την περίληψη του βιβλίου… δεν ενθουσιάστηκα. Για να είμαι ειλικρινής το αγόρασα γιατί ήταν σε προσφορά στο Fantasticon. Ωστόσο, όσο περνούσαν οι σελίδες μου κίνησε πολύ το ενδιαφέρον, καθώς οι περιγραφές ήταν πολύ γλαφυρές και υπήρξαν και στιγμές που τα έκανα πάνω μου τρόμαξα αρκετά. Δυστυχώς δεν μπορώ να ισχυριστώ το ίδιο για το δεύτερο μισό του βιβλίου. Η ιστορία γίνεται τόσο υπερβολική που αρχίζεις να βαριέσαι, τα πνεύματα που καλούν οι μάγοι γίνονται όλο και πιο γελοία σελίδα με τη σελίδα και το τέλος δεν αξίζει την αναμονή.

Overall, δεν μετανιώνω που το διάβασα, ήταν διασκεδαστικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αριστούργημα. Το διάβασα μέσα σε μια μέρα, πράγμα που σημαίνει πως ήταν ευανάγνωστο (ή πολύ μικρό, δεν ξέρω) και θεωρώ πως είναι αρκετά καλό ανάγνωσμα για διακοπές ή γενικά «για να περνάει η ώρα» αρκετά ευχάριστα.

Αυτά λοιπόν από εμένα σήμερα, θα προσπαθήσω να γράφω λίγο πιο συχνά για εσάς τους τρεις που με διαβάζετε. Σας αφήνω με το trailer της ταινία του 1978. Μέχρι την επόμενη φορά, αν κάτι στο σώμα σας κουνιέται ενώ δεν θα έπρεπε, χρησιμοποιείστε duct tape!